LED-teknik

LED belysning utomhus

LED belysning utomhus är ett populärt val för att belysa våra allmänna ytor i städer såsom lekplatser, parker, idrottsanläggningar, gator och torg. LED-belysning är energieffektiv, med lång hållbarhet och kan skapa många trevliga upplevelse samt kan ge ett behagligt ljus som förbättrar synligheten med tryggare omgivning.

LED ljusegenskaper

För att använda LED-belysning utomhus, måste du först välja rätt typ av armaturer och lampor som är lämpliga för utomhusbruk. Välj armaturer som har lång livslängd samt klara de miljöer som armaturen ska installera i, en armatur ska i en stad ska vara upp till 3000K i känsliga områden ned till 1800K, färgåtergivning minst CRI >80, vara Dali förberedd, 20 kV överspänningsskydd SPDF, programmerad med nattsänkning samt mjukstart vid tändning. Minimera påverkan på insekts genom att välja ljus med minimum av blått ljus i spektra.

Upplevelse

Det finns också olika färger och stilar på LED-lampor att välja mellan. Du kan välja varmt vitt ljus för en mer avslappnad och inbjudande atmosfär eller ett kallt vitt ljus för en mer modern och stark effekt.

Med rätt typ av LED-belysning utomhus kan du skapa en bekväm och säker utomhusmiljö som kan förbättra skönheten och funktionaliteten på allmänna områden.

Installation av LED-belysning

När du installerar LED-belysning utomhus är det viktigt att tänka på säkerheten. Låt alltid en professionell elektriker utföra installationen och se till att alla stolpar, infästningar, ledningar och kablar är korrekt utförda och skyddade mot väder och vind samt vandalisering. Armaturen ska vara lätt att montera med olika lägen på stolpar arm eller rakstolpe. Skruvar ska vara anpassade i rådande material och klara även salta miljöer så att byte kan utföras utan speciella verktyg. Koppla aldrig med spänning på det kan förstöra eller korta livslängden på elektroniken i led-armaturen.

Om det finns ett stort antal armaturer anslutna på samma säkring kan strömrusningen blir stor när brytaren går till och säkringen kan lösa ut.

Tänk på innan ni köper övervakningssystem till nya LED-armaturer

Dagens led-armaturer har en mycket lång livslängd >100000 timmar.

Införs ett styrsystem kommer anläggningen bestå av fler elektroniska komponenter som är tveksam till att de håller upp till 100000 timmar.

Styrsystem kommer att kosta drift och underhåll framöver vilket bör finnas med i framtagen kalkyl innan beslut tas om att införa styrsystem.

Idag lovar man att systemen är öppna för flera leverantörer men det finns begränsningar.

Räkna hem vinsten innan beslut tas till övervakningssystemet.

Vad är tanken med systemet?